Ανακοινώσεις

Νέο site της ΟΡ.Μ.Α.: ormantifa.org

Ανακοινώσεις της Οργάνωσης

 

 

Πολιτική Απόφαση 4ης Οργανωτικής Ολομέλειας

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πολλαπλές συνθήκες και παράγοντες πολιτικής αποσταθεροποίησης του συστήματος. Τα Δυτικά μοντέλα πολιτικής ηγεμονίας αμφισβητούνται όχι μόνο από ανταγωνιστές τους αλλά και στο εσωτερικό τους. Οι βασικές δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού κέντρου ζούνε μέσα στη δίνη της πολιτικής κρίσης που έφερε το Brexit και η εκλογή Τραμπ. Οι αστικές τάξεις των ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας αναζητούν ανοιχτά νέες στρατηγικές διεξόδου από την κρίση και οι προσανατολισμοί τους διερευνούν λύσεις μακριά από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς δημοκρατικής συνεννόησης. Ο οικονομικός προστατευτισμός και η εθνικιστική στρατηγική έχουν μπει πλέον στην κεντρική ατζέντα. Το μοντέλο της ΕΕ παραμένει ο σύγχρονος «Μεγάλος Ασθενής», όπου πάνω του θα ξετυλιχτούν τα σενάρια αναδιανομής της καπιταλιστικής ηγεμονίας.

Η κυριαρχία του Δυτικού στρατοπέδου απέναντι στο Ανατολικό στρατόπεδο τη δεκαετία του `90 μπορεί να έχει διαμορφώσει ένα ποιοτικό ηγεμονικό οικονομικό και πολιτικό μπλοκ, αλλά αυτό δεν μετατρέπει σε «προοδευτικά» καθεστώτα τα υπόλοιπα μέρη του παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας. Η ήττα της Ρωσίας σε αυτό τον ανταγωνισμό και ο συνεχής περιορισμός των ζωνών επιρροής της δεν αλλάζει τη φύση του ανταγωνισμού της με τις ΗΠΑ. Έχει πολλές ομοιότητες με την κατάσταση που βρέθηκε η Γερμανία μετά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε μικρότερη κλίμακα η Τουρκία βρίσκεται «ριγμένη» στη νέα μοιρασιά της περιοχής όπως έχει προκύψει μετά την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του `92 και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Από την άλλη, η Κίνα σταθερά και δυναμικά αποκτά όλο και μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική επιρροή. Η περίοδος transit της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διαμορφώνει ένα συνολικά αντιδραστικό χαρακτήρα αναδιάταξης και ανταγωνισμού.

Η εθνικιστική και φασιστική πολιτική του κεφαλαίου μπορεί να έχει τιθασευτεί από τις «δημοκρατικές» δυνάμεις των αστικών επιτελείων αλλά έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό, παγκόσμιο δίκτυο. Μπορεί να βρίσκονται «υπό επιτήρηση», αλλά επεξεργάζονται ένα διπλό σχέδιο διαφυγής για το αστικό μπλοκ. Η μία του όψη, αφορά την αδυναμία του μοντέλου του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με συλλογικό τρόπο για όλες τις αστικές τάξεις του πλανήτη. Το πείραμα της Ελλάδας, ανοίγει την ιδέα να «ερημωθεί» – διαλυθεί μια αστική τάξη για τη διάσωση του συνόλου. Η άλλη του όψη οφείλει να προετοιμάσει ένα επιτελείο ικανό να αντιμετωπίσει ένα ταξικό κίνημα πιο αποφασισμένο, πιο μαχητικό. Η συνθηκολόγηση ΣΥΡΙΖΑ και Podemos έχουν καθησυχάσει τα επιτελεία αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αντίστοιχες εθνικιστικές αναζητήσεις διεξάγονται και στον ελλαδικό χώρο. Η προσωρινή κοινωνική ειρήνη που έχει διαμορφωθεί και τα ψήγματα «ανάπτυξης» που εμφανίζονται στο λογιστικό χάρτη, έχουν κατοχυρώσει το Τ.Ι.Ν.Α. ως νέα εθνική στρατηγική. Όμως μετά από δέκα χρόνια κρίσης, το ελληνικό κεφάλαιο βλέπει πως χρειάζεται να δαπανήσει ολοένα και μεγαλύτερη «ενέργεια» για αμφισβητούμενα μελλοντικά κέρδη. Πρέπει να πεταχτεί η Τουρκία από το ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου και να ηττηθεί καθολικά στο χώρο του Αιγαίου και των Βαλκανίων. Στα Βαλκάνια οφείλει να παρακολουθεί τις πολιτικές ανακατατάξεις και συμμαχίες. Ο συμβιβασμός με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η ελπίδα σταθεροποίησης των Βαλκανικών καθεστώτων, δε φαίνεται να προσφέρουν κάποιο σημαντικό κέρδος για την ελληνική αστική τάξη. Διαμορφώνεται όλο και περισσότερο σε κομμάτια της αστικής τάξης πως κανένα οικονομικό και διπλωματικό όφελος δε θα χαριστεί στον ελληνικό καπιταλισμό, χωρίς συγκροτημένη αξιόμαχη εθνική στρατηγική.

Η Χρυσή Αυγή μετά το 2016 δέχεται απανωτά σφυροκοπήματα. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός εκμεταλλεύτηκε άριστα τη δυνατότητα «Αντιφασιστικής Αντεπίθεσης» που είχαμε περιγράψει στα τέλη του 2014. Η οριστική ανατροπή του κλίματος ήρθε με δύο σημαντικές νίκες: την 1η Νοέμβρη 2016 διαλύθηκε το Τάγμα Εφόδου που είχε επιβάλλει επί 5 μήνες face control στη Δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και τρομοκρατούσε τους αντιφασίστες δικηγόρους και ακροατές, ενώ το Γενάρη του 2017 η Μαυροκόκκινη αντιφασιστική σημαία κυμάτιζε στο μνημείο των Ιμίων μετατρέποντάς την από μια ημέρα σύμβολο στον εθνικισμό σε διεθνιστική συνάντηση Ελλήνων – Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Η εκδήλωση – πρόκληση των ναζί στο Πέραμα στις 20/9/2017 οδήγησε σε μαζικές απαντήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα και στο κλείσιμο των γραφείων του Περάματος και της Τοπικής Οργάνωσης τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν πρέπει να καθησυχαζόμαστε από την οργανωτική συρρίκνωση και την αποστράτευση που έχει επέλθει στη Χρυσή Αυγή και στις φασιστικές παραφυάδες. Υπάρχει ένας κοινοβουλευτικός μηχανισμός με πανελλαδική εμβέλεια και μεγαλύτερη εμπειρία από το 2010. Θα μετρηθεί σίγουρα η ανθεκτικότητά του στις εκλογικές πιέσεις της ΝΔ και τη λογική της «χαμένης ψήφου για να εκδιωχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Το επόμενο διάστημα θα αναζητεί από τη μία μαζικά κοινωνικά ακροατήρια δια μέσου του εθνικισμού και από την άλλη νυκτερινές «ανώνυμες» τρομοκρατικές επιθέσεις για τη διατήρηση φρονήματος και μηχανισμού. Το διεθνές περιβάλλον και μια νέα κλιμάκωση της κρίσης και της πολιτικής απορρύθμισης είναι ικανή συνθήκη για την επανεμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου, απέναντι στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού σε αυτή την περίοδο διαπιστώνει την ουσιαστική έλλειψη ενός Μαζικού Επαναστατικού Υποκειμένου με την αντίστοιχη κοινωνική γείωση και θα θέσει τις δυνάμεις της για τη συγκεκριμένη οριοθέτησή του.

Η τελευταία εικοσαετία κλείνει με τη συνθηκολόγηση και ήττα όλων των πολιτικών τμημάτων που φάνταζαν ως αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και την οικονομική κρίση του συστήματος. Τα Παγκόσμια Φόρουμ με τις κυβερνήσεις στη Βραζιλία και Ισημερινό, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos, έμειναν σε μια «εθνική» στρατηγική διάσωσης της χώρας απέναντι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και σύρθηκαν σε ταπεινωτικούς συμβιβασμούς. Η αποτυχία αυτή έχει συμπαρασύρει το σύνολο των οργανώσεων του εργατικού κινήματος. Η στρατηγική του «κινηματισμού» και η αντίληψη των οργανώσεων είτε ως «πυροκροτητές» είτε ως «διαφωτιστές» φτάνει σε ένα ακόμα τέλμα.

Το Επαναστατικό Υποκείμενο για να μπορεί να βρεθεί σε στοιχειώδεις ανταγωνιστικούς όρους απέναντι στο αστικό μπλοκ, θα πρέπει πρωταρχικά να τσακίσει την ακροδεξιά – φασιστική εκδοχή του. Η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς εκδοχής του αστισμού δε σημαίνει απολύτως καμιά συμμετοχή σε «δημοκρατικό» μέτωπο. Μέσα από αυτή την πολιτική μάχη θα εκπαιδευτεί πολιτικά και οργανωτικά και θα χτίσει τις απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες του. Από την άλλη, η αντιμετώπιση του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς εδαφικοποιημένη Κομμουνιστική Εξέγερση. Απέναντι στον αφηρημένο αντιιμπεριαλισμό και στον γενικόλογο αντικαπιταλισμό προτάσσουμε τη συγκεκριμένη ιεράρχηση μαχών ικανών να δοθούν από τα υπαρκτά υποκείμενα. Η διεθνιστική στρατηγική δεν είναι άλλη μια διακήρυξη. Αφορά τη διαλεκτική σχέση αντικαπιταλιστικού «πολέμου» ενάντια στη «δικιά μας» αστική τάξη, την πολιτική – οργανωτική σχέση που θα αποκτήσει με τα αντικαπιταλιστικά κινήματα του πλανήτη και το οραματικό πολιτικό σχέδιο που θα εκπληρώσει η Εξέγερση σαμποτάροντας στην πράξη τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό.

Είναι απαραίτητο να χτιστεί ένα πανελλαδικό δίκτυο Αντιφασιστών – Κομμουνιστών, που να μπορεί να οργανώσει τη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση. Πρέπει να αποκτήσει προσβάσεις στο υπαρκτό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και να προβάλλει την Μαχητική Κομμουνιστική πολιτική. Δεν αποκτά προνομιακές συνεργασίες με κανένα ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα της Αναρχίας και της Αριστεράς. Οι συνεργασίες βασίζονται σε οργάνωση δράσεων με πολιτική αυτονομία των συμμετεχόντων. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε παραπέρα πολιτική συνεργασία στα μέρη που διαμορφώνουμε ένα στοιχειώδη κοινό βηματισμό, χωρίς να «εκβιάζουμε» συγκλίσεις. Μια τέτοια βάση θα μπορεί να θέσει ξανά στο τραπέζι του ταξικού κινήματος τη στρατηγική της Επαναστατικής Ανατροπής του καπιταλισμού.

Η Πολιτική Εξέγερση του Επαναστατικού Υποκειμένου θα φέρει την αυριανή Κομμουνιστική Κοινωνία.

 

22 Απριλίου 2018

 

 

Ανακοίνωση για την απρόκλητη επίθεση κράτους και φασιστών σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, στο Εφετείο

Δεν υπάρχουν μέλη της ΟΡΜΑ που να έχουν συλληφθεί, προσαχθεί ή να είναι δαρμένα. Η ΟΡΜΑ αποχώρησε συγκροτημένα από το χώρο του Εφετείου μετά τις 10 πμ.

Για άλλη μία φορά γίναμε παρατηρητές της αγαστής συνεργασίας μπάτσων και νεοναζί, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, σπέρνοντας την τρομοκρατία και την καταστολή στη γειτονιά των προσφυγικών. Το κράτος επιλέγει να προστατέψει και να σιγοντάρει τους υπόδικους φασίστες. Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί φανερή πρόκληση στο ταξικό κίνημα.

                                                                                               31/10/2ο16

 

 

Προκλήσεις χρυσαυγιτών στη δίκη και η δέουσα απάντηση.

Ο πυρηναρχης του Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Δεβελεκος, και αλλα δυο φασιστικά σκουλήκια, λίγο πριν αρχίσει η δική της νεοναζιστικης οργάνωσης, πέρασαν ανάμεσα από αντιφασίστες βριζοντας και προκαλώντας, νομίζοντας πως ο χώρος του Εφετείου θα ήταν επαρκής προστασία για τις χυδαιότητες τους.

΄Οταν, όμως, ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη παίρνεις μερικά ενθύμια για να τα βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη. Ας όψονται τα ΜΑΤ που ήταν κοντά και η καλή τους φυσική κατάσταση που τους επέτρεψαν να τρέξούν να κρυφτούν σε αυτά. Τέτοια κατοστάρα τρέξιμο, ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουμε δει.

Πάντως, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το αντιφασιστικό κίνημα ο σχεδιασμός της δίκης. Με την κοινή είσοδο φασιστών και αντιφασιστών και με τα ΜΑΤ να λειτουργούν ως ασπίδα στους χρυσαυγίτες ώστε να αισθάνονται ασφαλείς να δοκιμαζουν τραμπούκισμούς, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται.

Η δράση αντιφασιστών/αντιφασιστριών πριν από 15 μέρες μέσα στον προαύλιο χώρο, δείχνει την κατεύθυνση και για τη χωροταξική απομώνωση τους στη δίκη.
Ας τους δώσει το κράτος ειδική είσοδο-έξοδο και προαυλισμό για να μη μολύνουν τους υπόλοιπους. Τουλάχιστον μέχρι να φτιάξουμε οχετό για τα φασιστικά βοθρολύματα.

27/09/2016

Νέα Αντιφασιστική σύσκεψη για την ακύρωση της «εργατικής» συνδιάσκεψη των ναζί μέσα στο πλαίσιο των δημόσιων εμφανίσεων τους το επόμενο Σαββατοκύριακο

Νέα Αντιφασιστική σύσκεψη για την ακύρωση της «εργατικής» συνδιάσκεψη των ναζί μέσα στο πλαίσιο των δημόσιων εμφανίσεων τους το επόμενο Σαββατοκύριακο

Την περασμένη Τρίτη 17 Μάη καλέστηκε η 4 αντιφασιστική σύσκεψη για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στη νεολαία και στον χώρο της εργασίας. Παραβρέθηκαν Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥΚΑΠΡΟ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μ-λ (ΚΚΕ μλ) καθώς και σύντροφοι και συντρόφισσες από γειτονιές της Αθήνας. Στα πλαίσια προετοιμασίας και προπαγάνδας, οργανώθηκαν εξορμήσεις σε Πέραμα, Αμαξοστάσιο ΟΑΣΑ Ελληνικού και στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των ναζί, την Κυριακή 22 Μάη είχαν εξαγγείλει «εργατική» συνδιάσκεψη. Δηλαδή ήθελε να μαζέψει όλο το σκυλολόι των αφεντικών, τους απεργοσπάστες, αυτούς που χαφιεδίζουν τους εργάτες ώστε γλύφοντας την εργοδοσία να περισώσουν το τομάρι τους.

Σήμερα Παρασκευή 20 του Μάη, δυο μέρες πριν, ακόμα να οριστικοποιηθεί η ώρα και ο χώρος σύναξης της φασιστικής φάρας. Η οριστική μετάθεση στις καλένδες ή η μετατροπή της σε ένα μίζερο και εσωστρεφές μάζεμα στα γραφεία τους είναι μια πρώτη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Η συγκέντρωση των Ιμίων, το «φεστιβάλ» Νεολαίας, η συγκέντρωση στον Πειραιά της 8ης Απριλίου, μαζεύουν 100 με 200 τραμπούκους. Κι αυτές με τη συμπαράσταση της αστυνομίας, της κυβέρνησης και του Καμίνη.

Δεκάδες σωματεία και εργατικές παρατάξεις δηλώνουν αποφασισμένα να αντιμετωπίσουν την προσπάθεια να στηθεί λακέδικος μηχανισμός μέσα στην εργατική τάξη.

Συνεχίζουμε σήμερα Παρασκευή 20 Μάη την 5η αντιφασιστική σύσκεψη συλλογικοτήτων και ατόμων στο κατειλημμένο κτίριο του Γκίνη στις 6μμ για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη καθώς και τις νέες προκλήσεις των ναζιστών που καλούν δημόσιες συγκεντρώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

20 Μάη 2016

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ (ΕΑΣ)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμου

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ

Οι δολοφόνοι του Φύσσα και του Λουκμάν, οι «Ρουπακιάδες», οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί δεκάδων επιθέσεων σε μετανάστες, αντιφασίστες και αγωνιστές απ` όλο το φάσμα του ταξικού κινήματος αποθρασύνονται και καταθέτουν μήνυση κατά της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Την ώρα που προσπαθούν να αναστήσουν (ανεπιτυχώς) τα Τάγματα Εφόδου τους, επιχειρούν να εμφανιστούν «απειλούμενοι».

Την κατέθεσαν τον περασμένο Ιούλη και λάβαμε γνώση για αυτή τη δίωξη μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αστυφύλακας με τον διαχειριστή του δημόσιου τηλέφωνου μας και αφορά το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». Δεν έχουμε λάβει υπ` όψη μας (προς το παρόν) τη δικογραφία, αλλά έχει κατατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας και, μάλλον, αφορά τις παρεμβάσεις μας για τη δική του Ουαλίντ, πάντα μέσα στο πλαίσιο της ταξικής πόλωσης που εκτυλισσόταν την περίοδο του «Δημοψηφίσματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες χρησιμοποιούν νομικά μέσα για να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Το 2009 το είχαν ξανακάνει στο ΕΕΚ και στο Indymedia. Χρησιμοποιούν τα δικαστήρια μπας και φοβίσουν τους αντιπάλους τους, μήπως και περιορίσουν την δράση τους. Δεν ξεχνάμε πως η προηγούμενη μήνυση, ήταν ο προάγγελος εμφάνισης του φασιστικού πειράματος στον Άγιο Παντελεήμονα. Δημιουργούν μια τεχνητή θυματοποίηση για να δικαιολογούν εκ των υστέρων τις εγκληματικές τους ενέργειες.

Η ΟΡΜΑ στον 1,5 χρόνο λειτουργίας έχει γίνει πρόβλημα στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής γιατί – μαζί με τις υπόλοιπες αντιφασιστικές δυνάμεις – ξηλώνουμε πόντο πόντο τις οργανώσεις των ναζιστών. Έτσι ανασάνανε γειτονιές στη Νίκαια, στη Σαλαμίνα, στον Πειραιά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Ερυθρό, στα Νότια, στην Καλλιθέα και σε τόσες άλλες γειτονιές έχοντας αναγκάσει τους τραμπούκους να μαζεύονται μόνο στα γραφεία τους. Οι δημόσιες εκδηλώσεις τους στον Πειραιά, στην Πάτρα, στην επέτειο των Ιμίων, στο Σχιστό ακυρώνονται, γίνονται σε στενό «οικογενειακό» κύκλο ή μια καρικατούρα μερικών γραφικών με την προστασία της αστυνομίας.

Παρακολουθούμε την προσαρμοσμένη ταχτική των φασιστών. Μηνύσεις σε αντιφασιστές & «νομιμόφρονα» συμπεριφορά αλλά παράλληλα χτίσιμο «ανώνυμων» καταδρομικών επιθέσεων σαν κι αυτή (την αποτυχημένη) του Ηλεκτρικού Πειραιά της 8/2. Προς το παρόν οι ήττες τους είναι απανωτές! Ακόμα και στον Πειραιά έκαναν διανομή της σκουπιδο-εφημερίδας τους με μαζική προστασία της αστυνομίας!

Δεν επαναπαυόμαστε! Η «Δική Ρουπακιά – Χρυσής Αυγής» και οι προηγούμενες νίκες στο δρόμο δεν αρκούν! Ο υπαρκτός κοινοβουλευτικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής αποτελεί έναν επικίνδυνο θύλακα στον κίνδυνο επανεμφάνισης του φασισμού. Η κατάρρευση της δημοκρατικής Ευρώπης δεν δημιουργεί μόνο δυνατότητες ταξικού κινήματος, αλλά και φασιστικής αντεπανάστασης. Ήδη έχουμε ξανά δείγματα αγαστής συνεργασίας κράτους – αστυνομίας – Χρυσής Αυγής: στην επέτειο των Ιμίων, στο Σχιστό, στον Πειραιά.

Η μάχη με το φασισμό δεν γίνεται σε ένα ιδεολογικό πεδίο ευγενούς άμιλλας όπου ο «ορθός λόγος» και η λαϊκή πλειοψηφία θα αποκρούσει το Σκοταδισμό και τους Ολιγάρχες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να απενεργοποιηθούν οι τελευταίες σφηκοφωλιές – «γραφεία» της ναζιστικής συμμορίας. Πρέπει η Χρυσή Αυγή και οι φασιστικές δήθεν «κοινωνικές» οργανώσεις να εκδιωχθούν από το φως της ημέρας και να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο… των νταβατζήδων, των λαθρεμπόρων και των τραμπούκων της νύχτας.

Φυσικά και οι γελοίες διώξεις των ναζιστών δεν πρόκειται να μας κάμψουν το ηθικό. Αντίθετα!
Σε αυτό τον αγώνα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα παραμείνει με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσήλωση και καλεί σε μαζική στράτευση.

Πάντα Οργανωμένα…
Πάντα Μαχητικά…
Πάντα Αντιφασιστικά…

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2016

 

Ανακοίνωση της ΟΡΜΑ

Για τη συντονισμένη επίθεση χρυσαυγιτών – λιμενικών – μπάτσων στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σχιστό

Η κάλυψη που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή,

αποθρασύνει και επιχειρησιακά τους ναζιστές.

Την περασμένη εβδομάδα στην επέτειο των Ιμίων είχαμε το πρώτο δείγμα επιλεκτικής συμμαχίας της «αριστερής» κυβέρνησης. Επέτρεψαν στους φασίστες να πραγματοποιήσουν φιέστα στα γραφεία τους την οποία και πρόβαλλε η δήθεν απελευθερωμένη ΕΡΤ την ώρα που απαγόρευε τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Σήμερα Δευτέρα 8 Φλεβάρη 10 κλούβες της αστυνομίας επέτρεψαν σε μια χούφτα ναζιστές εγκάθετους και αερομεταφερόμενους από τον κομματικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής να βρωμίσουν την εργατογειτονιά του Κερατσινίου.  Η σφραγίδα «Επιτροπές κατοίκων Πειραιά» δεν μπόρεσε να καλύψει τη βρωμερή τους πολιτική καταγωγή. Αντίθετα! Η κρατική προστασία τους ώθησε να δοκιμάσουν μια δολοφονική ενέδρα σε βάρος αντιφασιστών που γυρνούσαν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 25μελή ομάδα με παλούκια, κράνη αλλά και άλλα δολοφονικά εργαλεία (κατσαβίδια κλπ) επιτέθηκε σε μπλοκ ολιγομελούς ομάδας αντιφασιστών που αποβιβαζόντουσαν στον Ηλεκτρικό Πειραιά από τοπικό λεωφορείο. Οι φασίστες βρέθηκαν σε μια δυσάρεστη έκπληξη όμως. Αν και είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, υπερτερούσαν σε αριθμό και ήταν οπλισμένοι, δεν αντιλήφθηκαν πως το αντιφασιστικό κίνημα έχει προχωρήσει σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα. Οι αγωνιστές όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά χρησιμοποιώντας τις σημαίες της διαδήλωσης μπόρεσαν και έδωσαν μια 10λεπτη μάχη χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς επιφέροντας, παράλληλα, και μερικά «δωράκια» στους επίδοξους τραμπούκους.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες η επίθεση είχε «βάση» το χώρο του λιμανιού, είχε καθοδήγηση από λιμενομπάτσο εν υπηρεσία αλλά και οι φασίστες διέφυγαν ανενόχλητοι από τον ίδιο χώρο, πάντα με τις πλάτες του λιμενικού σώματος. Την ώρα, μάλιστα, που οι τραυματισμένοι χρυσαυγίτες απομακρύνονται με μηχανές ΔΙΑΣ – πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες – μακριά από το χώρο των γεγονότων, δεκάδες αφιονισμένοι μπάτσοι εφορμούν με ανοιχτά πτυσσόμενα στις αποβάθρες των τραίνων, αδειάζουν  τους συρμούς και περνούν χειροπέδες στους αντιφασίστες αγωνιστές.

Η Χρυσή Αυγή παρά την συντονισμένη κάλυψη κυβέρνησης – αστυνομίας – λιμενικού δεν μπορεί να φτιάξει ούτε μια αξιοπρεπή πολιτική συγκέντρωση, αλλά ούτε μια σοβαρή «καταδρομική» επίθεση. Όμως εδώ δεν σηκώνει εφησυχασμό. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει «αλλάξει», δεν έχει «αστικοποιηθεί». Απλά δοκιμάζει «κοινωνικό» χτίσιμο και «κρυφό» , ακτιβίστικο μηχανισμό Ταγμάτων Εφόδου. Μην εθελοτυφλούμε! Η πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος θα την ξαναβγάλει στο προσκήνιο σύντομα! Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κομματική σφηκοφωλιά της χρυσής Αυγής να ξαναδοκιμάσει μια ναζιστική επίθεση.

Είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος να την αποτελειώσει μια και καλή!

Μπάτσοι – λιμενικοί – νεοναζί

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

 Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2016

 

Ανακοίνωση ΟΡΜΑ για την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερής, απευθύνεται στο αντιφασιστικό κίνημα και είναι το πέπλο προστασίας που δίνει το κράτος στη Χρυσή Αυγή. Το τελευταίο διάστημα όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις των φασιστών ακυρώνονται από το αντιφασιστικό κίνημα. Τον Δεκέμβρη στον Πειραιά, την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα. Η σημερινή φασιστική φιέστα είχε ήδη τελειώσει και οι ναζίδες θα κλαίγανε κλειδαμπαρωμένοι στα γραφεία τους… ή στα νοσοκομεία όπως οι γερμανοί αδελφοί τους. Στις 6 το πρωί εκατοντάδες αντιφασίστες ήταν έτοιμοι να καταλάβουν την πλατεία Ρηγίλλης και οι χρυσαυγίτες δεν ήταν πουθενά! Μόνο ο Κασιδιάρης έστελνε εξώδικα ζητώντας προστασία από την Εισαγγελία!

Με την κυβερνητική παρέμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη θεωρία των δύο άκρων. Συνεχίζοντας την παράδοση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ταυτίζει τις φασιστικές φιέστες των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής με το ταξικό, διεθνιστικό, αντιφασιστικό κίνημα απαγορεύοντας και τις δύο εκδηλώσεις. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Η ανάγκη ταχύρρυθμης προσαρμογής στα μνημονιακά πλαίσια, μεταλλάσσει και τις όποιες δημοκρατικές ευαισθησίες είχαν απομείνει.

Γι` αυτό η διαδήλωση που οργανώνεται σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια, έχει τριπλό χαρακτήρα. 1) Αντιφασιστικό: για τη ματαίωση της φασιστικής φιέστας. 2) Αντικυβερνητικό – αντικατασταλτικό: για την αστυνομική απαγόρευση των αντιφασιστικών δράσεων στην πλατεία Ρηγίλλης. 3) Διεθνιστικό: για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού στον Τούρκικο και Κουρδικό λαό, ενάντια στην ΕΕ και στην FRONTEX, ενάντια στον ελληνικό και τουρκικό εθνικισμό που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε μαζικό τάφο.

Σήμερα έλαβαν τέλος οι δημόσιες συναθροίσεις της Χρυσής Αυγής. Από εδώ και πέρα προχωράμε σε ταχτικές ώστε να καταργήσουμε ακόμα και τις σφηκοφωλιές «γραφεία» της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν ούτε να μαζεύονται και να οργανώνουν τις δολοφονικές παρεμβάσεις τους.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡ.Μ.Α. για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο την 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡ.Μ.Α. για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο την 15 Νοεμβρίου

Τα ξημερώματα Κυριακής 15 του Νοέμβρη μία ομάδα γύρω στα 50 άτομα πραγματοποίησε επίθεση στο χώρο του Πολυτεχνείου την ώρα που ξεκινούσαν οι τριήμερες επίσημες εκδηλώσεις σε κινηματικές οργανώσεις του αριστερού και ελευθεριακού χώρου. Η σφοδρότητα ήταν τέτοιου μεγέθους ώστε αρκετοί σύντροφοι και συντρόφισσες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από χτυπήματα καδρονιών και σιδηρολοστών.

Δεν πρόκειται για μια τυπική καταδίκη ενός μεμονωμένου γεγονότος. Οι ασκοί του Αιόλου πρέπει να κλείσουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο για να μην υπάρχει η παραμικρή παρερμηνεία. Το οργανωμένο ταξικό κίνημα και οι συλλογικότητες του δεν πρέπει να αποδεχτούν οποιαδήποτε αιτιολόγηση του χτυπήματος. Υπεκφυγές και προσπάθεια «λήθης» θα συμπαρασύρουν το κίνημα σε θολά νερά.

Για την ΟΡ.Μ.Α. η επαναστατική βία ασκείται προς τον ταξικό εχθρό. Μόνο το αστικό μπλοκ εξουσίας είναι ο στόχος του ταξικού κινήματος και το μέγεθος της βίας οφείλει να υπακούει σε κάποιο συνεκτικό πολιτικό σχέδιο ανάλυσης και αγώνα.

Και προς αυτή την κατεύθυνση στρατευόμαστε… με κάθε κόστος῍.

 

Η καλύτερη τελευταία προεκλογική μέρα θα ήταν μια μεγάλη, παλλαϊκή αντιφασιστική διαδήλωση στην Αθήνα

Η καλύτερη τελευταία προεκλογική μέρα θα ήταν
μια μεγάλη, παλλαϊκή αντιφασιστική διαδήλωση στην Αθήνα

Στις 18 του Σεπτέμβρη κλείνουμε δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μετά από εκείνο το βράδυ, καμιά συλλογικότητα, κανένα κόμμα δεν μπορούσε να κρυφτεί, όσο κι αν το επιθυμούσε. Ο φασισμός έδειχνε τα σάπια δόντια απειλητικά σε κάθε αγωνιστή, προς κάθε πλευρά του εργατικού, ταξικού κινήματος. Όμως καταφέραμε και αποτρέψαμε το ναζιστικό κίνημα και το απονομιμοποιήσαμε σε μεγάλη κλίμακα.

Δύο χρόνια μετά, την ώρα που το ηρωικό παλλαϊκό κίνημα του «ΟΧΙ» στα μνημόνια ξεφτιλίζει την μνημονιακή προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που χιλιάδες αγωνιστές διατρανώνουν «όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ» και αναζητούν πολιτικά και οργανωτικά εργαλεία αντίστασης στην αστική αντεπανάσταση του Τ.Ι.Ν.Α. (δεν υπάρχει εναλλακτική there is no alternative) , οι οργανώσεις του κινήματος τείνουν να ξαναπέσουν στο ίδιο λάθος, της περασμένης περιόδου: της υποτίμησης του φασιστικού κινδύνου.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει μετατραπεί σε μια κοινοβουλευτική καρικατούρα ακροδεξιάς βερμπαλιστικής προσαρμογής. Περιμένουν να ξεμπερδέψουν με τις δικαστικές τους περιπέτειες, κτίζοντας παράλληλα υποδομή για την επόμενη εφόρμηση τους. Τα φασιστικά κόμματα δεν χτίζουν μακροπρόθεσμες κοινωνικές γειώσεις. Μόνο παραμονεύουν τις ευκαιρίες κατάληψης εξουσίας.

Στις 18 του Σεπτέμβρη θα έπρεπε να αναβαθμιζόταν η διαδήλωση προς τιμή του ηρωικού Παύλου Φύσσα σε μια παν-κινητοποίηση της τάξης στο κέντρο της Αθήνας και να γινόταν εφαλτήριο ανασυγκρότησης του αντιφασιστικού κινήματος αναδεικνύοντας την παρωδία δίκης της Χρυσής Αυγής και την πιθανή αναβάπτισή της σε σοβαρό συνομιλητή του πολιτεύματος. Δυστυχώς κινδυνεύει να υποβαθμιστεί είτε σαν ένα τοπικό γεγονός είτε σαν καρικατούρα κομματικών φιεστών.

Οι οργανώσεις που διεκδικούν την προβολή των κινηματικών διαδικασιών απέναντι στον κοινοβουλευτικό κομφορμισμό και τη λογική της ανάθεσης, θα έπρεπε να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση μια τέτοιας κινητοποίησης. Τα κόμματα της αριστεράς θα έπρεπε να μετατρέψουν την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου να είναι μέρα αντιφασισμού και αντικαπιταλισμού. Να ζητήσουν να μη γίνει καμιά προεκλογική συγκέντρωση παρά μόνο διαδηλώσεις.

Σαν ΟΡΜΑ θα προσπαθήσουμε στις γειτονιές, στις σχολές και στα σχολεία, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση να βοηθήσουμε στη στράτευση στον αντιφασιστικό αγώνα και στον ταξικό πόλεμο που συνεχίζεται κόντρα στους μνημονιακούς μονόδρομους.

Αθήνα 3 Σεπτέμβρη 2015,

 

Προκύρηξη της 25 Ιουνίου

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑ-ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ

Η εκλογή της κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μια συνθήκη «λάθους», «παράβασης» που οι κωλυσιεργίες της δεν μπορούν να είναι ανεκτές από το αστικό στρατόπεδο. Πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν το πολιτικό όχημα που υλοποιήσει την ταξική επίθεση – οδοστρωτήρα ενάντια στην εργατική τάξη και στις οργανώσεις της. Κι αν ο στόχος είναι σαφής, το πρόβλημα των αστών παραμένει η ανεύρεση πειστικού πολιτικού οχήματος και στρατηγικής που θα ακολουθηθεί για την εκπλήρωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξελιχθεί ΑΜΕΣΑ μέσα στις ασφυκτικές ημερομηνίες που επιβάλλει η οικονομική κρίση. σε υποταγμένο μνημονιακό κόμμα τύπου ΠΑΣΟΚ ή Λούλα Βραζιλίας. Όχι χωρίς αστάθεια και εσωτερικές συγκρούσεις που θα τον κάνουν ακόμα πιο ανίσχυρο και ασταθή. Γι` αυτό και έχει ανοίξει όλη η βεντάλια των αστικών στρατηγικών. Κοινοβουλευτική αποστασία τύπου `65; Υπονόμευση, εκλογές, πτώση και «ομαλή» εναλλαγή κυβέρνησης; Ή μήπως κάποιο πραξικόπημα ή φασιστικό κίνημα τύπου Μαϊντάν; Όλα αυτά φαντάζουν δύσκολα και αδύναμα. Και όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν μια οικονομικό-πολιτική κατάσταση που η κρίση της Ελλάδας να έχει μεταφερθεί σε Πορτογαλία – Ιταλία ξαναφέρνοντας στην επικαιρότητα το στρατηγικό δίλημμα επιβίωσης Ευρώ και ΕΕ.

Η κρίση του αστικού στρατοπέδου έχει ανοίξει όλα τα δικά τους πολιτικά εργαστήρια. Τα βαθύ κράτος, οι οικονομικοί μηχανισμοί και το πολιτικό δυναμικό αρχίζουν να αυτονομούνται από τους παραδοσιακούς κυβερνητικούς μηχανισμούς.

Τα δικαστήρια απελευθερώνουν καταδικασμένους φασίστες – μπάτσους και αφεντικά δια της «έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα». Αντιφασίστες στοχοποιούνται, εξισώνονται με τα φασιστικά τάγματα, ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής από-πολιτικοποιείται κινδυνεύοντας να γίνει το πολιτικό της πλυντήριο.

Οι μπάτσοι συνεχίζουν τις αθρόες εκκαθαρίσεις μεταναστών, τη συμπαράταξη με τους φασίστες στη διαδήλωση των ΕΛΠΕ και τις συνεχιζόμενες συλλήψεις διαδηλωτών.

Ο «επιχειρηματικός κόσμος» αμφισβητεί στην πράξη τη «νόμιμη» κυβέρνηση. Οι καναλάρχες διατρανώνουν πως δε θα εφαρμόσουν το νέο νόμο για τις αδειοδοτήσεις και η Digea «ρίχνει» προειδοποιητικά το σήμα την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο. Ο «Ελληνικός Χρυσός» στήνει λακέδικες διαδηλώσεις. Ο Μελισσανίδης –Μαρινάκης –Μπέος στήνουν τα πολιτικά παράκεντρα σε Φιλαδέλφεια –Πειραιά –Βόλο.

Το βαθύ κράτος σαμποτάρει ανοιχτά τις όποιες διστακτικές επιλογές. Ο Στουρνάρας στέλνει τα δικά του σχέδια και αναλύσεις στην ΕΕ ενώ οι διοικητές των νοσοκομείων δεν εφαρμόζουν στην πράξη τη νοσηλεία ανασφάλιστων.

Οι πολιτικές οργανώσεις του αστισμού ανακαλύπτουν και τον «δρόμο». Η συγκρότηση ακροδεξιών διαδηλώσεων χιλιάδων στο Σύνταγμα (και όχι των 50 γραφικών του Τζήμερου), δίνει μια κοινωνική «κινηματική» νομιμοποίηση σε συστημικό συρφετό πέρα από τις γραφειοκρατικές τωων εκλογών – στρατού – εκκλησίας. Ανοίγει ο δρόμος θριαμβευτικής επανεμφάνισης των «παλληκαριών της ΧΑ» όπου από βοηθούς των γιαγιάδων στα ΑΤΜ και κυνηγών «λάθρο», θα καθαρίζουν τους αναρχοσυριζαίους που «βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα».

Η εναλλαγή της αστικής διακυβέρνησης δεν αρκεί ούτε για τη στοιχειώδη επανόρθωση των αντιδραστικών μέτρων των περασμένων δεκαετιών. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο transit, υπάρχει μια ευκαιρία ανασύνταξης του δικού μας στρατοπέδου. Τσακίζοντας στην πράξη κάθε αντιδραστική ενέργεια που προέρχεται από τις δυνάμεις του αστικού μπλοκ, επαναφέρουμε όχι μόνο τα οράματα για μια άλλη, δίκαιη κοινωνία αλλά και τους μηχανισμούς υλοποίησης αυτών των πολιτικών.

—– ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ —–

Αθήνα, 25 Ιούνη 2015

Ανακοίνωση της ΟΡΜΑ για τις καταγγελίες Λαγού από το βήμα της Βουλής

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, Ο Λαγός από το βήμα της Βουλής – μαζί με μια παράθεση άλλων τριών αντιφασιστικών κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα – επιτέθηκε στην ΟΡ.Μ.Α. για τη δράση της 20ης Μαΐου. Έχουμε περιγράψει στην ανακοίνωση της 21ης Μάη τα πραγματικά περιστατικά. Στις 13 Μάη εμφανίστηκαν χρυσαυγίτες στο Ειρηνοδικείο Πειραιά και την επόμενη μέρα καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση για τις 20 Μάη (επόμενη μέρα κινητοποίησης για τους πλειστηριασμούς) από κινήσεις και συλλογικότητες του Πειραιά. Η ΟΡ.Μ.Α. απλά βοήθησε να υλοποιηθεί η εκδίωξη της Χρυσής Αυγής με δημόσιους και πολιτικούς όρους, εφαρμόζοντας με χειρουργική ακρίβεια το προαποφασισμένο σχέδιο. Κανένα παριστάμενος δεν εμπόδισε την ΟΡΜΑ, μόνο θετικές παραινέσεις ακούγονταν από περίοικους. Ένας «θυρωρός» μισογκρίνιαζε, μπήκε στη θέση του και δήλωνε πως δεν έχει σχέση με τη Χ.Α.

Η νέα προσπάθεια θυματοποίησης της δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας της Χ.Α. θα πέσει κι αυτή στο κενό. Οι τραμπούκοι, οι μαφιόζοι, οι λακέδες των αφεντικών, αυτά τα ανθρώπινα κατακάθια που οραματίζονται μια κανιβαλλιστική κοινωνία κοινωνικού αλληλοσπαραγμού, αυτοί που προσμένουν εθνικές και φυλετικές εκκαθαρίσεις παγκόσμια κλίμακας δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα πολιτικής ύπαρξης.

Η πτώση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά – Μπουμπούκου – Μπαλτάκου έχει φέρει μια παραπάνω ανησυχία στη Χ.Α. Αναζητεί νέες προσβάσεις, νέες διόδους στον κρατικό μηχανισμό. Με τις πολιτικάντικες «καμπάνιες» τους για το Λιμάνι και τους πλειστηριασμούς αναζητούν νέα πεδία κοινωνικής γείωσης. Ψάχνουν κοινωνικές συμμαχίες για να οργανώσουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα τους, να αξιώσουν την κυριαρχία στη δεξιά «πολυκατοικία».

Να μην αφήσουμε να πάρουν καμία δημοκρατική ανάσα ανασύνταξης. Ο Αγ. Παντελεήμονας, η Αχαρνών, το Πέραμα, ο Φύσσας και ο Λουκμάν δεν είναι τόσο μακρινό ιστορικό παρελθόν. Να μην μετατραπούν οι γειτονιές μας σε Ουκρανικές Μαϊντέν.

Αντιφασιστική Αντεπίθεση σε κάθε σχολή – σχολείο – γειτονιά!

28/05/2015

 

Ανακοίνωση ΟΡΜΑ για ΑΜΕ και ΧΑ

21/5/2015

Τις τελευταίες ημέρες οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και των Α.Μ.Ε. μέσα στη σύγχυση που φέρνει η συνεχόμενη απομόνωση και απαξίωση τους, πετάνε ασύστολα ψεύδη για να «φτιάχνονται» τα μέλη τους.
Κατ` αρχήν οι πασίγνωστοι «πουθενάδες» Αυτόνομοι Μπογιατζήδες Εθνικιστές, αφού ξαναέβαψαν ένα ταπεινό τοιχαλάκι στην άκρη του πουθενά, διατράνωσαν πως «συζήτησαν» με κάποιο σύντροφο μας. (Της ΟΡ.Μ.Α.; Του Διστόμου; Μια φράση γράψανε και δεν είχε στοιχειώδη ειρμό!). Το πιο πιθανό είναι πως θα παίζανε τα παιδάκια μεταξύ τους και θα μπέρδεψαν το παιχνίδι τους με την πραγματικότητα. Όταν (και ΑΝ) δοκιμάσουν να βγουν από το αυγό τους θα μάθουν τι εστί μαχητικός αντιφασισμός.
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή κλαίγεται για «επίθεση» στα γραφεία τους στον Πειραιά που δέχτηκαν από την ΟΡ.Μ.Α. Μάλλον βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Εμείς, λοιπόν, δεν επιτεθήκαμε. Είμαστε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΗ από μέρες κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Πειραιά ενάντια στους πλειστηριασμούς και απλά ψάχναμε τους Χρυσαυγίτες που ισχυρίζονται πως θέλουν να παλέψουν για το λαό. Αλλά την ώρα των πλειστηριασμών δεν ήταν ούτε στα Ειρηνοδικεία αλλά ούτε καν στα γραφεία τους. Μάλλον θα είχαν βάρδια σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Το ταξικό κίνημα με τις διάφορες κινήσεις (τοπικές και μη) αντιστέκεται εδώ και χρόνια στις επιδιώξεις των τραπεζιτών και πάσης φύσεως επενδυτών real estate και είναι απόλυτα εχθρικό στις πολιτικάντικες περαντζάδες των φασιστικών συμμοριών.
Οι φασιστικές ομαδοποιήσεις θα έχουν την αντιμετώπιση που τους χρειάζεται. Γρήγορα θα επιστρέψουν στην θέση που τους αρμόζει. Στους υπονόμους σαν τη πιο βρωμερή εκδοχή όλων των εκμεταλλευτικών κοινωνιών.